Ingen stopklods for megaklasser i Herlevs skoler

Risikoen for flere megaklasser i Herlevs skoler lurer lige om hjørnet. Det nuværende flertal i Herlev kommunalbestyrelsen har ingen intentioner om at forhindrer flere megaklasser, hvis det står i deres magt.

Det står klart efter debatten på sidste uges kommunalbestyrelsesmøde, hvor borgmesteren direkte blev adspurgt, om Socialdemokratiet har noget loft over klassestørrelsen. Svaret var nej – kun lovgivningen forhindrer klasser over 28 elever.

Det står i grel modsætning til den hidtidige politik om mål om gennemsnitlig 21 elever pr. klasse.

Selv om megaklasser kompenseres ved flere tolærerordninger, er megaklasser en udfordring og vanskelig at styre – ikke mindst i indskolingen og på mellemtrinnet. SF vil meget gerne have flere tovoksne eller tolærertimer i vores skoler, men det skal være for at øge trivslen og det faglige udbytte af undervisningen og ikke som reparation eller plaster på såret på alt for høje klassestørrelser.

SF arbejder i folketinget for, at klasseloftet sænkes fra 28 til 24 elever. Lad os håbe, at det kan lykkes at komme igennem med det og dermed forhindre flere megaklasser i Herlev. Ellers er den direkte indflydelse ved sammensætningen af kommunalbestyrelsen d. 16. november.