Ensomhed

At miste sit sociale liv og være afskåret fra sine venner, børn eller forældre skaber mistrivsel. Og vi følte nok alle ensomheden i forskellig grad under nedlukningen. Derfor har emnet næppe været mere aktuelt at få gjort noget ved.

Men der er en gruppe mennesker i Danmark, som langt oftere er isoleret og uden kontakt med andre – også inden landet blev lukket ned. Personer med et handicap føler sig nemlig tit mere alene.

Hele 40% med et psykisk handicap føler sig ofte eller meget ofte ensomme. For personer med fysisk handicap er tallet 23%. Til sammenligning er det kun 8% for personer uden handicap. Det problem skal vi bekæmpe – også her i Herlev.

DH anbefaler, at kommunen laver en fællesskabsstrategi. Den skal sikre aktiviteter, der styrker netværket blandt ensomme mennesker med handicap.

Det kunne fx være ved at starte cafeer målrettet ensomme med handicap. Lave ordninger med besøgsvenner og frivillignetværk. Og så skal der arbejdes med at finde de ensomme og få dem motiveret til at mødes med andre.

I vores kommune skal vi stå sammen og få alle med i fællesskabet – uanset om vi har et handicap eller ej.

Derfor har DH-Herlev i samarbejde med B1973 lavet et projekt, hvor vi frem til sommerferien tilbyder Fodboldfitness for en gruppe borgere med psykisk, fysisk eller socialt handicap. Motion er naturligvis omdrejningspunktet, men vi håber også på at der bliver skabt nogle relationer og måske endda venskaber, som rækker ud over træningen.

Træningen er hver mandag fra 19-20 og du er velkommen.

Betina Skovby, DH-formand og spidskandidat til kommunalvalget 2021 for SF.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *